Waarom mensen met een ergonomisch kniekussen slapen

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord: een ergonomisch kniekussen. Heel veel mensen gebruiken het om een goede nachtrust te hebben. Een ergonomisch kniekussen is ontworpen om druk op de knieën, bekken en rug te verminderen waardoor mensen met constante pijn normaal kunnen slapen.

Is een ergonomisch kniekussen geschikt voor mij?

Weet jij niet of met een kniekussen slapen iets is voor jou? Wij hebben een aantal van de meest voorkomende vormen van pijn en klachten op een rijtje gezet:
  • Rugpijn (bij het liggen): Wanneer je een verkeerde zithouding hebt tijdens het werk of jezelf vertilt, dan is aanhoudende rugpijn tijdens het slapen een veelvoorkomend probleem. Omdat je op je zij ligt draai je jouw bekken en onderrug op zo’n manier dat er veel stress en druk op jouw rug komt te staan. Dit zorgt voor aanhoudende problemen die vaak alleen maar erger worden.
  • Kniepijn: Wanneer je op je zij ligt, dan zet je vaak wat druk op je knieën. Dit gebeurt wanneer de knie het matras raakt, maar vooral wanneer knieën op elkaar rusten.
  • Pijn in heupen of bekken: dit is vaak het gevolg van een verkeerde lighouding of een verkeerd matras. Doordat je begint te draaien met je heupen neem je een verkeerde lighouding aan.
Heb jij last van één van deze vormen van pijn? Dan zijn kniekussens waarschijnlijk de juiste oplossing voor jou. Met een kniekussen slapen zorgt er namelijk voor dat jouw lichaam altijd de juiste slaaphouding aanneemt, zelfs als je op je zij ligt. Veel mensen doen dit instinctief al met een normaal kussen (dit wordt door artsen vaak aangeraden als noodoplossing). Een ergonomisch kniekussen zorgt er echter voor dat jouw benen, bekken en onderrug niet alleen op de juiste manier liggen, ook zorgt het niet tijdens het slapen tussen je benen wegvalt. Dit komt omdat kniekussens speciaal gevormd zijn naar je benen. Mensen die met een kniekussen slapen verminderen de voorheen genoemde pijnen aanzienlijk, en in veel gevallen verdwijnen zelfs alle klachten van pijn. Het is dan ook niet gek dat zelfs professionals kniekussens steeds vaker aanbevelen aan patiënten van jong tot oud die dit soort klachten hebben.

COMFY® Kniekussen voor in bed

Dit zijslaap kussen creëert eenvoudig een betere slaappositie en voorkomt dat de knieën continu tegen elkaar aandrukken tijdens het slapen. Door met een orthopedisch beenkussen te slapen komt jouw wervelkolom in een neutrale houding wat ervoor zorgt dat pijn in de knieën en rug drastisch verminderd wordt.