Voorkom kniepijn tijdens het slapen met een kniekussen

Duizenden mensen in Nederland liggen er letterlijk wakker van: kniepijn tijdens het slapen. Door aanhoudende kniepijn doen veel mensen ’s nachts geen oog dicht. Logisch natuurlijk, want kniepijn is een zeer indringende en vervelende vorm van pijn. Gelukkig is er een oplossing voor mensen die hier last van hebben: een kniekussen. Een kniekussen zorgt voor een betere lighouding waardoor de knie zelf ontlast wordt, hierdoor zal de pijn significant afnemen of zelfs compleet stoppen. In dit artikel zullen wij de oorzaken van kniepijn tijdens het slapen behandelen, en ingaan op de voordelen van kniekussens en bijvoorbeeld een kniekussen met traagschuim.

Waardoor ontstaat kniepijn tijdens het slapen?

De knie is een erg complex onderdeel van het lichaam. Niet alleen moeten kniegewricht en op een specifieke manier kunnen bewegen, ook dragen ze bijna het hele lichaamsgewicht. Er zijn dan ook veel verschillende manieren waarop kniepijn kan ontstaan. Zo kan het kraakbeen in de knie na verloop van tijd afnemen, maar ook artrose is een veel voorkomende oorzaak. Kniepijn tijdens het slapen heeft vaak een duidelijke oorzaak. Het komt bijna altijd voor bij mensen die op hun zij liggen en slapen. In deze positie liggen de benen vaak op of over elkaar. Dit resulteert in knieën die op elkaar drukken, wat leidt tot pijn. Deze pijn is eigenlijk tweevoudig. Knieën die over elkaar wrijven en op elkaar drukken zorgen voor pijn in bed, maar de verkeerde houding die je hierbij aanneemt zorgt vaak ook voor pijn. Vooral dit laatste is een vorm van pijn die over een langere termijn opbouwt, en steeds erger kan worden.

Wat is het voordeel van een kniekussen met traagschuim?

Zoals waarschijnlijk al op te maken is uit de vorige alinea, ontstaat kniepijn in bed voornamelijk door de houding die aangenomen wordt. Door een ondersteuning tussen je benen te plaatsen wordt het bovenste been letterlijk ondersteund, waardoor de stress en druk die hierop staat af zal nemen. Dit is ook de reden dat veel mensen instinctief hun een normaal kussen of deken tussen hun benen leggen om de pijn te verminderen. Een veel betere optie is een kniekussen met traagschuim. Dit zijn speciale kussens die specifiek gevormd zijn om tussen jouw benen te passen. Niet alleen geeft dit een fijne ondersteuning, ook zorgt het er voor dat het kussen minder snel in je slaap tussen je benen wegvalt. Mensen die een kniekussen met traagschuim gebruiken worden dan ook minder vaak wakker van de pijn, en hebben een langere en prettigere nachtrust.

COMFY® Kniekussen voor in bed

Dit zijslaap kussen creëert eenvoudig een betere slaappositie en voorkomt dat de knieën continu tegen elkaar aandrukken tijdens het slapen. Door met een orthopedisch beenkussen te slapen komt jouw wervelkolom in een neutrale houding wat ervoor zorgt dat pijn in de knieën en rug drastisch verminderd wordt.