Hoe gebruik je een kniekussen tijdens het slapen?

Het aantal mensen in Nederland dat met rugpijn en kniepijn moet slapen neemt schrikbarend toe. Niet alleen een slechte slaaphouding of een blessure zijn hiervan de oorzaak, een verkeerde werkhouding is steeds vaker een probleem. Doordat mensen verkeerd achter hun bureau en computer zitten, lijdt hun rug en nek hier aanzienlijk onder.

Ongeacht wat de oorzaak van nachtelijke rugpijn (of kniepijn) ook is, een kniekussen biedt de oplossing voor jou. Voordat je een beenkussen kopen gaat, is het wel zo handig dat je hier alles over weet. Daarom hebben wij de belangrijkste informatie opgesomd.

Wat is een kniekussen precies?

Mensen die last hebben van nachtelijke rugpijn hebben het concept van een kniekussen waarschijnlijk zelf al iedere nacht gebruikt. Door een kussen of deken tussen je benen te plaatsen tijdens het slapen wordt de lighouding beter, waardoor de stress op het lichaam vermindert. Echter is dit niet altijd even efficiënt en blijven de klachten vaak aan. Kussens zijn onhandig en een deken vaak te lomp. Het is een goede pleister voor de wond, maar genezing kan het niet bieden.

Juist hier is een kniekussen voor gemaakt. Dankzij het speciale ontwerp kan het het lichaam optimaal ondersteunen. Dit type kussen is gemaakt van traagschuim, wat uitermate comfortabel en ondersteunend is voor het lichaam. Het vormt zich namelijk naar de contouren van je lichaam, waardoor de pasvorm voor ieder persoon echt perfect is.

Een kniekussen heeft twee afrondende inkepingen waar de benen tussen gaan. Hierdoor blijft het kussen secuur zitten tijdens het slapen, zelfs als je draait in bed.

Hoe snel na het kopen van een beenkussen voel ik het effect?

Dit is een vraag die heel veel mensen stellen. Een exact antwoord hierop is moeilijk te geven, omdat de oorzaak en de ernst verschilt per persoon. Uit de ervaringen die wij zelf van mensen hebben gehad (en het onderzoek dat er naar gedaan is), is gebleken dat bijna iedereen in de eerste week al een significant verschil kan vernemen. Ze slapen dan ook meestal na een paar dagen al een stuk beter.

Door een kniekussen voor langere tijd te gebruiken kan de pijn zelfs compleet weg gaan. Wij raden aan om de oorzaak van de pijn ook zo veel mogelijk te mijden, gezien dit het genezingsproces bevorderd. Heb je je vertilt? Neem dan meer rust en probeer langer te slapen. Heb je een verkeerde werkhouding? Regel een betere bureaustoel en let op je houding.

Als je hierop kan letten in de periode dat je een kniekussen gebruikt, dan zal het herstel extra snel gaan.

Wil je de top 3 voordelen weten van een kniekussen? Lees dan deze blog.

Draai je extra veel in bed? Daar hebben wij een speciaal kussen voor!

Bijna alle mensen die een beenkussen kopen, kunnen hem de hele nacht zonder moeite gebruiken. Er zijn echter mensen die heel veel draaien in bed, of er inherent moeite mee hebben om met iets tussen hun benen te slapen. Deze mensen kunnen bij ons een beenkussen kopen, die uitgerust is met een speciale band. Hiermee blijft het kussen comfortabel aan één van je benen zitten. Je kan dus gewoon vrij bewegen, maar het kniekussen zal niet tussen je benen wegvallen. Ideaal om de nachtelijke rugpijn van zelfs de meest wilde slapers te verhelpen.

Wil je echt alles weten over een kniekussen voordat je deze koopt? Lees dan ”Alles wat je moet weten als je een kniekussen koopt”

COMFY® Kniekussen voor in bed

Dit zijslaap kussen creëert eenvoudig een betere slaappositie en voorkomt dat de knieën continu tegen elkaar aandrukken tijdens het slapen. Door met een orthopedisch beenkussen te slapen komt jouw wervelkolom in een neutrale houding wat ervoor zorgt dat pijn in de knieën en rug drastisch verminderd wordt.