Beenkussens kopen tegen nachtelijke rugpijn

Heb jij last van nachtelijke rugpijn wanneer je op bed ligt? Dan is beenkussens kopen waarschijnlijk de oplossing voor jou.  Het grootste deel van de mensen die beenkussens kopen verminderen hun rugpijn aanzienlijk, of komen hier helemaal van af. De reden waarom een kniekussen (een andere benaming voor een beenkussen) zo goed werkt is verbluffend. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de werking van een kniekussen, en de reden waarom veel mensen last hebben van nachtelijke rugpijn.

Hoe ontstaat nachtelijke rugpijn?

Dit type pijn is vaak niet alleen gerelateerd aan de nacht of aan het bed. Het is een ophoping van verschillende factoren die extra te merken zijn zodra je in bed ligt. Het grootste deel van de voor dit product relevante rugpijnen ontstaat door een slechte houding, of door het verkeerd tillen van zware objecten. Mensen die veel zitten voor hun werk (vooral achter de computer) kunnen een verkeerde houding aannemen. Zelfs bij gebruik van een goede bureaustoel komen dit soort rugklachten vaak voor. Dit komt omdat de stoel-tafel verhouding bijvoorbeeld niet goed ingesteld staat, of omdat de stoel niet goed afgesteld is op de persoon. Ook kan je rugklachten oplopen wanneer je je vertilt.

De meeste mensen die beenkussens kopen, hebben last van het onderste deel van hun rug. Nu hoeft dit soort rugpijn niet perse extra naar boven te komen wanneer je in bed ligt. Vaak ontstaat nachtelijke rugpijn wanneer men een verkeerde lighouding aanneemt. Vooral mensen die op hun zij  liggen hebben hier vaak last van.

Wanneer je op jouw zij ligt, kan het zijn dat je jouw onderrug en bekken op zo’n manier dat kantelt dat dit extra druk levert op de rug. Gelukkig kunnen mensen dit gemakkelijk oplossen als ze beenkussens kopen tussen hun benen plaatsen tijdens het slapen. Door de verhoging die een beenkussen biedt wordt het lichaam als het ware in de juiste positie gehouden. Hierdoor zal de pijn in de rug afnemen, en bij langdurig gebruik kan het zelfs de gehele pijn ontnemen. Het belangrijkste natuurlijk is dat een kniekussen een prettige nachtrust biedt.