Alles wat je moet weten over kniekussens kopen

Heb jij ’s nachts last van kniepijn en wil je een kniekussen kopen? Dan is dit artikel perfect voor jou. Duizenden mensen in Nederland hebben nachtelijks last van kniepijn. Deze pijn is dermate doordringend en ernstig dat ze vaak slecht slapen, of simpelweg geen oog dicht kunnen doen. Niet alleen is dit op zichzelf al vervelend, door een gebrek aan slaap heeft jouw lichaam ook minder de tijd om zichzelf adequaat te herstellen en uit te rusten.

Een kniekussen voor in bed kan hier de oplossing voor bieden. Bijna alle mensen die kniekussens kopen ervaren een aanzienlijke verlichting van de kniepijn, of hebben totaal geen last meer van kniepijn.

Hoe werkt een kniekussen voor in bed?

Voordat mensen kniekussens kopen, raden wij ze aan om eerst naar de exacte oorzaken van de kniepijn te kijken. Niet alleen geeft dit een goede zelfreflectie over hoe de pijn tot stand kan komen, ook maakt het mensen duidelijk hoe ze een kniekussen voor in bed moeten gebruiken.

Het grootste deel van de mensen die hier last van hebben, slapen op hun zij. In deze houding rust het ene been op het andere, en raken knieën elkaar of het andere been. Dit zorgt niet alleen voor wrijving op het gewricht, ook legt het het lichaam in een verkeerde houding. Het is juist deze verkeerde houding die zorgt voor langdurige en aanhoudende pijn. Kniekussens bieden hier de oplossing.

Een kniekussen voor in bed heeft een specifieke vorm om de knieën optimaal te ondersteunen, en om er voor te zorgen dat het niet te makkelijk wegvalt tijdens het slapen. Hierdoor zullen jouw knieën niet alleen minder tot niet op elkander rusten, ook zal jouw lichaam de juiste lighouding aannemen. Kniekussens zorgen dus voor tweevoudige pijnverlichting.

Het voordeel van een traagschuim kussen

Traagschuim kniekussens zorgen ervoor dat het kniekussen jouw lichaamsvorm aanneemt om de perfecte ondersteuning te bieden. Traagschuim werkt dus als een soort mal en is druk verlagend en zorgt ervoor dat je comfortabeler ligt dan een regulier kussen.

Ook beschikt traagschuim over het algemeen over een ventilerend vermogen waardoor het kussen niet gaat irriteren in de nacht door bijvoorbeeld zweet.

Werken kniekussens echt?

Wist je dat heel veel mensen die ’s nachts last hebben van kniepijn het effect van een kniekussen onderbewust toepassen? Zo liggen ze vaak met één been onder en één been boven de deken, waardoor de dekens werken als geïmproviseerde  kniekussens. Natuurlijk is dit lang niet zo effectief als kniekussens, gezien deze speciaal gevormd zijn voor gebruiksgemak en comfort.